Een tweede verblijf in Portugal dankzij de Individuele Pensioentoezegging! - ICS-VERZEKERINGEN
toggle menu

Een tweede verblijf in Portugal dankzij de Individuele Pensioentoezegging!

“Genieten van morgen start vandaag”. Heel wat zelfstandige bedrijfsleider voegen de daad bij het woord en investeren in een vakantiewoning in het buitenland door een voorschot te nemen op hun IPT.

De vennootschap laten sparen voor later en ondertussen privé genieten

Met de Individuele Pensioentoezegging (IPT) spaart de vennootschap voor een aanvullend pensioen voor haar zelfstandige bedrijfsleider terwijl ze van de fiscale voordelen geniet. De bedrijfsleider krijgt dan bij pensionering een mooi kapitaal uitbetaald.

Wil de bedrijfsleider echter nu al beschikken over zijn pensioenkapitaal, dan kan hij er een voorschot op nemen om te investeren in onroerend goed dat gelegen is in de Europese Economische Ruimte (EER).

Dankzij dat voorschot krijgt hij een alternatieve mogelijkheid om bijvoorbeeld renovatiewerken of een deel van dat tweede verblijf in Portugal nu al te financieren. Vastgoed is namelijk ook een uitstekende manier om een comfortabel pensioen te garanderen.

 

Geen notariskosten, noch registratierechten

De zelfstandige bedrijfsleider betaalt geen expertise, notariskosten of registratierechten voor het opnemen van het voorschot van zijn IPT. Hij betaalt enkel dossierkosten op het toegekende IPT voorschot.

Daarnaast heeft hij de keuze om de intresten te laten kapitaliseren, en ze dus pas wanneer het pensioenkapitaal uitgekeerd wordt te betalen, of om de intresten jaarlijks te betalen.

 

Interessante, maar complexe materie

Ondanks zijn complexiteit, wint de IPT aan populariteit. De fiscale voordelen en de voorschotformule maken de IPT namelijk des te aantrekkelijker!

Waarom blijven dromen van een tweede verblijf in Portugal, als hij nu al kan profiteren van de voordelen die zijn IPT via de vennootschap biedt?

Neem gerust contact voor meer info!

Bekijk uw verzekeringsportefeuille online of via de GRATIS app van MyBroker

×
  • Uw verzekeringen raadplegen 24/24

  • Polissen ondertekenen via smartphone

  • Aangifte doen van uw schadegeval en verloop volgen

  • Eenvoudige toegang en registratie

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Stap 1: Activeer uw account

  • Kies uw kantoor (Insurance Consulting Services) en geef vervolgens een e-mailadres en paswoord naar keuze in.

  • Stap 2: Meld u aan in de klantenzone

  • Elke keer u uw contractgegevens wil consulteren of als u ons een bericht wil verzenden, volstaat het om naar de klantenzone te gaan op de website www.mybroker.be en daar uw e- mailadres en zelfgekozen paswoord in te geven.

Onze Partners