Elektrische steps - Wat moet je weten? - ICS-VERZEKERINGEN
toggle menu

Elektrische steps – Wat moet je weten?

Een elektrische step is een gemotoriseerd voortbewegingstoestel, geen motorvoertuig! Een gemotoriseerd voortbewegingstoestel kan niet sneller dan 25 km/uur. Voorbeelden: elektrische rolstoelen, gemotoriseerde autopeds en zelfbalancerende een- of tweewielige elektrische toestellen.

Een uitzondering geldt voor een elektrische step met zadel (een I-Walk) die op de openbare weg rijdt. Deze wordt gelijkgesteld met een bromfiets en de bestuurder dient dezelfde regels te volgen als de bromfietsers.

En wat zegt de wegcode over elektrische steps? 

Een elektrische step mag maximum 25 km/u rijden. Je mag zowel gebruik maken van het voetpad (snelheid beperkt tot maximum 6km/u) als van het fietspad indien zijn snelheid hoger ligt. Je mag zelfs op de openbare weg rijden als men de overige weggebruikers niet hindert. Het besturen van een elektrische step vereist geen rijbewijs. Er is ook geen minimum leeftijdsvereiste. 

Een elektrische step hoeft ook geen aparte inschrijving of kentekenplaat . Een helm dragen is niet verplicht maar wel sterk aangeraden. Wat wél verplicht is, is gebruik van een wit of geel voorlicht en rood achterlicht (art. 30.3.6° Wegcode) als je in het donker wil rijden.

Welke verzekering is verplicht en nuttig? 

Het is niet verplicht om een aparte verzekering af te sluiten voor de elektrische step. Je bent gedekt door de familiale verzekering van je gezin.  Een aparte, onafhankelijke rechtsbijstand is altijd aangeraden en een ongevallenverzekering is geen overbodige luxe!

Bekijk uw verzekeringsportefeuille online of via de GRATIS app van MyBroker

×
  • Uw verzekeringen raadplegen 24/24

  • Polissen ondertekenen via smartphone

  • Aangifte doen van uw schadegeval en verloop volgen

  • Eenvoudige toegang en registratie

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Stap 1: Activeer uw account

  • Kies uw kantoor (Insurance Consulting Services) en geef vervolgens een e-mailadres en paswoord naar keuze in.

  • Stap 2: Meld u aan in de klantenzone

  • Elke keer u uw contractgegevens wil consulteren of als u ons een bericht wil verzenden, volstaat het om naar de klantenzone te gaan op de website www.mybroker.be en daar uw e- mailadres en zelfgekozen paswoord in te geven.

Onze Partners