Is een bagageverzekering nuttig? - ICS-VERZEKERINGEN
toggle menu

Is een bagageverzekering nuttig?

In een bagageverzekering is er tussenkomst in geval van verlies, diefstal vernieling van bagage en laattijdige aflevering. Je zal altijd de feiten moeten laten vaststellen door politie of de dienst in de luchthaven of door de vervoerder. Het probleem is dikwijls het bewijs leveren van de inhoud.. Best dus om duurdere apparaten zoals juwelen, camera’s, fietsen, … aan te geven bij het afsluiten van de verzekering. De maximum tussenkomst wordt ook in het contract vastgelegd en is meestal beperkt.

Waar moet ik het verlies van bagage aangeven?

Geef nog voor je de luchthaven verlaat aan dat er bagage ontbreekt. Richt je daarvoor tot de  Lost & Found-dienst van de luchthaven. Je krijgt dan een uniek referentienummer. Met dat nummer kan men je bagage opsporen. Hoe meer informatie je kan geven over je bagage, hoe beter: kleur, model, merk, unieke kenmerken enz.

De meeste bagage wordt binnen de 24 uur teruggevonden. De bagage zal dan bij je worden afgeleverd.

Wat als mijn bagage is beschadigd?

Wanneer je koffer beschadigd is, verlaat de luchthaven niet en doe aangifte  bij het kantoor van de bagage afhandelaar. Er wordt dan een Property Irrregularity Report (PIR) opgemaakt met vermelding van de schade. Die schade kan je dan verhalen op de luchtvaartmaatschappij

Meer info? Klik op onderstaande link!

http://www.europ-assistance.be/?&AgtNum=cisura

Bekijk uw verzekeringsportefeuille online of via de GRATIS app van MyBroker

×
  • Uw verzekeringen raadplegen 24/24

  • Polissen ondertekenen via smartphone

  • Aangifte doen van uw schadegeval en verloop volgen

  • Eenvoudige toegang en registratie

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Stap 1: Activeer uw account

  • Kies uw kantoor (Insurance Consulting Services) en geef vervolgens een e-mailadres en paswoord naar keuze in.

  • Stap 2: Meld u aan in de klantenzone

  • Elke keer u uw contractgegevens wil consulteren of als u ons een bericht wil verzenden, volstaat het om naar de klantenzone te gaan op de website www.mybroker.be en daar uw e- mailadres en zelfgekozen paswoord in te geven.

Onze Partners