Lees vooral de kleine lettertjes bij uw autopolis! - ICS-VERZEKERINGEN
toggle menu

Lees vooral de kleine lettertjes bij uw autopolis!

De ene autoverzekering is de andere niet. Klanten moeten niet enkel naar de prijs van de premie kijken, maar ook naar de inhoud van het pakket – de kleine lettertjes van het contract, zeg maar.

De consumentenorganisatie hield 31 contracten van 20 verzekeraars tegen het licht. Niet de premie was daarbij van tel, wél de kwaliteit van het contract. Test Aankoop selecteerde enkele criteria die zij belangrijk vinden voor de consument. Wordt de wagen na ongeval bijvoorbeeld getakeld of krijgt de klant een vervangwagen?

AG Insurance BA Auto (met BA Max XL), P&V Auto (met optie vervangwagen), Baloise BA Motorvoertuigen en Vivium Auto (met optie vervangwagen) zijn de winnaars geworden van de test. Zij scoorden op het vlak van dekking het best op burgerlijke aansprakelijkheid, takelen, vervangwagen, letsels van de bestuurder en vergoeding van de passagiers in het buitenland. Ook hun premie-evolutie zonder nieuw schadegeval en na schade voor overgestapte klanten was het meest gunstige, goed voor een totaal van 75 op 100. De Fidea polis Personenwagencontract is onderaan geëindigd, met 59 op 100.

Wat basisdekking – burgerlijke aansprakelijkheid – betreft, scoorden zowat alle contracten goed. Het addertje onder het gras zat vooral bij de bijkomende dekkingen en de premie-evolutie en deed sommige contracten fors slechter scoren bij Test Aankoop. Kregen sowieso een slechtere score; verzekeraars die geen takeldiensten aanbieden. Dat was bijvoorbeeld het geval bij Fidea – die algemeen het slechts uit de test kwam – en Corona Direct, als je de optie ‘vervangwagen na ongeval’ niet neemt zonder optie ‘premiebescherming na schade’.

Ook de premie-evolutie telde mee. Steeg die te fel na een ongeval, dan werd dat afgestraft. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het ING-contract zonder optie ‘premiebescherming na schade’.

Daarin werd onder meer de situatie over 9 jaar bekeken voor een 45-jarige die al 20 jaar schadevrij rijdt en drie jaar na overstap naar een andere verzekeraar een ongeval veroorzaakt. Bij ING kon die dan het jaar na het ongeval een premie van 85 procent hoger op zijn bord krijgen. Ook Axa zonder Joker krijgt slechte punten op dat vlak.(BCI)

Vier maatschappijen samen aan de top:

AG Insurance (met BA Max XL): 75 op 100

P&V Auto (met optie vervangwagen): 75 op 100

Baloise BA Motorvoertuigen: 75 op 100

Vivium Auto (met optie vervangwagen): 75 op 100

 

bron:HLN – woensdag 25 april 2018

 

 

Bekijk uw verzekeringsportefeuille online of via de GRATIS app van MyBroker

×
  • Uw verzekeringen raadplegen 24/24

  • Polissen ondertekenen via smartphone

  • Aangifte doen van uw schadegeval en verloop volgen

  • Eenvoudige toegang en registratie

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Stap 1: Activeer uw account

  • Kies uw kantoor (Insurance Consulting Services) en geef vervolgens een e-mailadres en paswoord naar keuze in.

  • Stap 2: Meld u aan in de klantenzone

  • Elke keer u uw contractgegevens wil consulteren of als u ons een bericht wil verzenden, volstaat het om naar de klantenzone te gaan op de website www.mybroker.be en daar uw e- mailadres en zelfgekozen paswoord in te geven.

Onze Partners