Op reis naar het buitenland - wat met Covid-19? - ICS-VERZEKERINGEN
toggle menu

Op reis naar het buitenland – wat met Covid-19?

De Covid maatregelen zijn in België voor een groot deel afgebouwd. Maar wat als je op reis gaat naar het buitenland? Gelden er dan nog beperkingen? Welke documenten moet je voorleggen?

We verwijzen je graag naar de website van Buitenlandse zaken waar je alle huidige voorwaarden kan terugvinden. Ook op de website van Brussels Airport kan u informatie per land vinden.

Op reis in het buitenland | FOD diplomatieit (belgium.be)

Reiskaart | Brussels Airport

https://diplomatie.belgium.be/nl/

Medische bijstand en medische kosten

Ben je gedekt voor medische bijstand en medische kosten in het buitenland bij Covid-19? Als je ziek wordt in het buitenland zal je reisbijstandsverzekering je uiteraard bijstaan en de medische kosten op zich nemen. Opgelet, dit geldt niet als je naar een gebeid reist waar een reisverbod voor niet-essentiële reizen geldt. In dat geval ben je niet gedekt voor medische bijstand en medische kosten.

Wanneer komt mijn annuleringsverzekering tussen?

Uiteraard zal je annuleringsverzekering tussenkomen als je zelf ziek bent. Maar wat als mijn reisgezel Covid-19 heeft opgelopen. Gaat mijn annuleringsverzekering tussenkomen als ik wil annuleren? Bij een goede reisverzekering kan je op basis van een positieve PCR test de annulering van de reis inroepen wegens ziekte.

Opgelet! Er is geen dekking wanneer je enkel door contact met een positief persoon in quarantaine moet. De annuleringsverzekering komt enkel tussen wanneer een medereiziger positief heeft getest.

Wat met mijn verlengd verblijf in het buitenland als je in quarantaine wordt geplaatst?

In dat geval is er enkel tussenkomst in de verlening van je verblijf als er een positieve PCR-test werd  afgenomen. Bij de meeste reisverzekeringen is het bedrag per dag beperkt. Bij de betere reisverzekeringen komt men ook tussen als je een besmet familielid in het buitenland wil bezoeken. Dikwijls is er een voorwaarde voorzien wat betreft de minimum duur van de opname in het ziekenhuis (bijvoorbeeld 5 dagen).

Bekijk uw verzekeringsportefeuille online of via de GRATIS app van MyBroker

×
  • Uw verzekeringen raadplegen 24/24

  • Polissen ondertekenen via smartphone

  • Aangifte doen van uw schadegeval en verloop volgen

  • Eenvoudige toegang en registratie

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Stap 1: Activeer uw account

  • Kies uw kantoor (Insurance Consulting Services) en geef vervolgens een e-mailadres en paswoord naar keuze in.

  • Stap 2: Meld u aan in de klantenzone

  • Elke keer u uw contractgegevens wil consulteren of als u ons een bericht wil verzenden, volstaat het om naar de klantenzone te gaan op de website www.mybroker.be en daar uw e- mailadres en zelfgekozen paswoord in te geven.

Onze Partners