Tips om te reizen in Corona tijden - ICS-VERZEKERINGEN
toggle menu

Tips om te reizen in Corona tijden

gelezen in 2 minuten

Droomt u al weg?

Het verbod op niet-essentiële reizen naar andere EU-landen werd opgeheven.  Op vakantie gaan kan dus weer. Maar opgelet!
Wie ziek wordt of in quarantaine moet, kan niet altijd terugvallen op zijn reisverzekering. FOD Buitenlandse zaken blijft ook reizen ten stelligste afraden.
We proberen in dit artikel een antwoord te geven op jouw belangrijkste vragen .


Check het reisadvies van de overheid.

Via de website van FOD buitenlandse zaken kan je per land een reisadvies vinden. Afhankelijk van de kleur van de zone, gelden bepaalde maatregelen.

Reisadviezen | Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken (belgium.be)

Ben ik welkom in het buitenland?

Kijk ook naar het land van bestemming of je als reiziger wel welkom bent. In veel gevallen vraagt men een negatieve Corona test en sommige landen leggen zelfs een verplichte quarantaine op. Wanneer de reisorganisator de reis annuleert, bijvoorbeeld omdat het land van bestemming in lock down gaat,  kan je de reis omboeken of een terugbetaling vragen.

Ik test positief op Corona enkele dagen voor afreis. Wat nu?

Je zal dan niet kunnen vertrekken en je moet de reisovereenkomst opzeggen.  In die reisovereenkomst is een opzegvergoeding vastgelegd. Meestal betekent dat als je enkele dagen voor vertrek annuleert, je de volledige reissom zal  kwijt zijn. Alleen wie een reisverzekering heeft met een dekking annulatie die ziekte dekt, zal deze som terugkrijgen van de reisverzekeraar.

Wat als ik enkele dagen voor de afreis in quarantaine moet?

Dit is een preventieve maatregel, geen ziekte. Je annulatieverzekering zal hier dus niet tussenkomen.

Ik moet in het buitenland in quarantaine waardoor ik langer moet blijven. Wie betaalt dat?

Als je hierdoor langer ter plaatse moet blijven is de reisorganisator verplicht om de kosten van de accommodatie ten hoogste voor drie overnachtingen te betalen. Of de reisverzekering tussenkomt, hangt af van de polisvoorwaarden.
Sommige reisverzekeraars geven geen dekking als je tegen het negatief reisadvies toch vertrok naar een rode zone. Andere verzekeraars hebben hun polissen aangepast en geven hiervoor wel dekking. Vraag dus zeker info voor je vertrek!

Wat als je op reis ziek wordt?

Ziekte – ook Covid-19 – is in principe altijd gedekt. Toch zijn er verzekeraars die dit uitsluiten als je ziek wordt in een regio waar code rood geldt. Ook hier even checken!

Vanaf 1 juli 2021 het Corona paspoort

Het Europees Parlement is akkoord gegaan met de invoering van een corona paspoort vanaf 1 juli 2021. Met dit ‘EU Covid-19-certificaat’ kan de houder laten zien dat hij/zij tegen Covid-19 is ingeënt, negatief heeft getest of de ziekte heeft gehad en dus voldoende antilichamen heeft. Dit zal het reizen binnen de EU aanzienlijk makkelijker maken.

Probeer vooral te genieten en neem contact op als u vragen heeft om veilig op reis te gaan!

Enkele tips in 30 seconden

Bekijk uw verzekeringsportefeuille online of via de GRATIS app van MyBroker

×
  • Uw verzekeringen raadplegen 24/24

  • Polissen ondertekenen via smartphone

  • Aangifte doen van uw schadegeval en verloop volgen

  • Eenvoudige toegang en registratie

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Stap 1: Activeer uw account

  • Kies uw kantoor (Insurance Consulting Services) en geef vervolgens een e-mailadres en paswoord naar keuze in.

  • Stap 2: Meld u aan in de klantenzone

  • Elke keer u uw contractgegevens wil consulteren of als u ons een bericht wil verzenden, volstaat het om naar de klantenzone te gaan op de website www.mybroker.be en daar uw e- mailadres en zelfgekozen paswoord in te geven.

Onze Partners