Toevertrouwde goederen - ICS-VERZEKERINGEN
toggle menu

Toevertrouwde goederen

Wanneer klanten een toestel voor herstelling aan u toevertrouwen, dan bent u aansprakelijk voor schade aan het toestel. Maar opgelet! Bij overmacht speelt dit principe niet.

Voorbeeld:
Een garagist werkt aan een voertuig en laat per ongeluk een hamer op het koetswerk vallen. De schade aan het koetswerk zal moeten vergoed worden door de garagist. Het voertuig wordt aanzien als een toevertrouwd goed.
 
Het gaat hier niet over de contractuele aansprakelijkheid of de beroepskunde van de garagist, maar over de extra-contractuele aansprakelijkheid. Het herstellen van de wagen is eigen aan het beroep van garagist. Het laten vallen van de hamer heeft daarentegen niets te maken met de beroepskunde van de garagist en is een duidelijk voorbeeld van een extra-contractuele aansprakelijkheid. Hierbij zal de garagist de toegebrachte schade moeten vergoeden.
 
In de meeste polissen BA ondernemingen is een waarborg ‘Toevertrouwde Goederen’ opgenomen. Kijk zeker na of in uw specifieke geval de maximale vergoedingsgrens voldoende hoog is.
 
Bij overmacht geldt dit principe niet! Men breekt ’s nachts in en steelt een voertuig dat aan een klant toebehoort. Indien de  garage correct was afgesloten en de garagist dus als een ‘goed huisvader’  heeft gehandeld, dan kan hem niets ten laste worden gelegd. De geleden schade is dan volledig voor de klant. Als deze een diefstal dekking in zijn autoverzekering heeft, dan zal zijn verzekeraar vergoeden. Soms neemt men in de polis van de garagist een uitbreiding met een dekking diefstal voor de aan hem toevertrouwde goederen.

Bekijk uw verzekeringsportefeuille online of via de GRATIS app van MyBroker

×
  • Uw verzekeringen raadplegen 24/24

  • Polissen ondertekenen via smartphone

  • Aangifte doen van uw schadegeval en verloop volgen

  • Eenvoudige toegang en registratie

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Stap 1: Activeer uw account

  • Kies uw kantoor (Insurance Consulting Services) en geef vervolgens een e-mailadres en paswoord naar keuze in.

  • Stap 2: Meld u aan in de klantenzone

  • Elke keer u uw contractgegevens wil consulteren of als u ons een bericht wil verzenden, volstaat het om naar de klantenzone te gaan op de website www.mybroker.be en daar uw e- mailadres en zelfgekozen paswoord in te geven.

Onze Partners